راه ، رفتن میخواهد ...

میشود ، بهتر زندگی کنیم ...

راه ، رفتن میخواهد ...

میشود ، بهتر زندگی کنیم ...

آخرین نظرات
  • ۷ خرداد ۹۳، ۱۵:۱۶ - خاکی نشین
    عجب..!!

خلیج فارس: 10 نماینده مجلس که 9 تن از آنها عضو جبهه پایداری و نماینده دشتستان به عنوان نفر دهم هم از اصولگرایان نزدیک به طیف حدادعادل ارزیابی می شود، از مقامات مسئول خواسته اند که سید محمد خاتمی را «ممنوع التصویر، ممنوع الخروج و ممنوع البیان» کنند؛ به عبارت سر راست تر، با "صدا" و "سیمای" خاتمی مقابله شود!

به گزارش «خلیج فارس»؛ آن زمان که سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق کشورمان با چهره‌ای خندان مجموعه پاستور را به محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت نهم تحویل می‌داد، شاید کسی گمان نمی‌کرد چند‌ سال بعد تصویر و سخنان خاتمی از رسانه‌ها حذف شود.



پس از انتخابات‌ سال ۸۸ این روند تشدید و به رسمی در رسانه‌ها تبدیل شد. حتی اگر روزنامه و رسانه‌ای هم عکس یا نامی از او می‌برد، چندی بعد برخوردی با آن صورت می‌گرفت. مانند ماهنامه نسیم بیداری که گرفتار چنین مسأله‌ای شد.


اما با روی کار آمدن دولت روحانی و صحبت از رویکردی اعتدالی انتظار‌ها به سمتی رفت که دیگر پروژه خاتمی‌زدایی از رسانه‌ها متوقف شود. اتفاقا آنچه انتظار می‌رفت هم رخ داد و خاتمی دوباره به رسانه‌ها برگشت. او که در دولت گذشته حتی پیام‌های تسلیتش هم در رسانه‌ها کار نمی‌شد، امروز در مکان‌های مختلف سخنرانی می‌کند و طیف‌های مختلف مردم ازجمله سیاسیون در پی باز شدن فضا، دیدارهایی را با او ترتیب می‌دهند.



بنا به گفته مسئولان هیچ حکم قضایی یا دستورالعملی برای حذف تصویر و سخنان خاتمی از صدا و سیما وجود ندارد. اما این مسأله زمانی خبرساز شد که سیدمحمد خاتمی در‌ سال گذشته از تصمیمش برای شرکت در مراسم تدفین نلسون ماندلا، رهبر مبارزه با آپارتاید خبر داد و درنهایت از خروج از کشور بازماند. در آن زمان برخی از ممنوع‌الخروج بودن سخن به میان می‌آوردند اما قوه قضائیه هرگز این قضیه را صراحتا تأیید نکرد.

خاتمی این روزها در ساختمانی قدیمی در سه‌راه «یاسر» تهران و ساختمانی که بیت امام در اختیارش گذاشته می باشد، آهسته و پیوسته می‌آید و به‌تازگی‌ تاکید کرده که به‌هیچ‌روی قصد بازگشت به قدرت را ندارد، اما هرچه باشد ساختمان سه‌راه «یاسر» در تمام این سال‌ها، گویی قلب جریان اصلاح‌طلب بوده و محل دیدارهای مکرر.

اما گروهی حتی حاضر به تحمل این مقدار هم برای کسی که هشت‌سال رییس‌جمهوری ایران بوده، نیستند و به صراحت، خواهان پایان هرگونه دید و بازدید خاتمی و نیروهای سیاسی حامی وی هستند. شاید به همین خاطر است که ماجرای دیدار دوستانه و نوروزی «علی جنتی» وزیر ارشاد و خاتمی به کمیسیون‌های مجلس کشیده شد و تذکر مکرر نمایندگان را تجربه کرد.



درِ ساختمان سه‌راه «یاسر»، به‌روی همه باز است، چه آنان که از گوشه‌وکنار ایران برای دیدار و طرح برخی مباحث و مشورت‌گیری به دفتر رییس‌جمهور پیشین می‌آیند و چه آنان که می‌خواهند سیدمحمد خاتمی، صیغه عقدشان را بخواند، نظیر اتفاقی که اخیرا برای مهناز افشار بازگیر سینما و علی رامین پسر معاون مطبوعاتی دولت احمدی نژاد رخ داد.

اما همین رفت‌وآمدهای اندک هم خوشایند برخی نیست و حالا علاوه‌بر ممنوع‌الخروجی به «تصویر» و «بیان» رییس دولت اصلاحات که دو رای 20 و 22میلیونی مردم را در کارنامه دارد، حساس شده‌اند.

متن تذکر دسته‌جمعی 9 نماینده به یک خط نمی‌رسد اما تلخی آن بیش از آن است که بتوان به این سادگی‌ها از کنار آن گذشت، از وزیر دادگستری خواسته‌اند برای «اهتمام جدی در اجرای حکم ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الخروج و ممنوع‌البیان‌بودن آقای خاتمی توسط قوه‌قضاییه» اقدام کند؛ حکمی که هنوز صحت‌وسقم آن به‌طور رسمی مشخص نیست.

«کریمی‌قدوسی» طراح تذکر به وزیر دادگستری اما به صراحت از این حکم می‌گوید و اینکه شورایعالی امنیت بیش از هر نهاد دیگری در جریان صحت و درستی این حکم است. 

مهرداد بذرپاش از امضا‌کنندگان است و نماینده نزدیک به «جبهه پایداری»، کوتاه پاسخ می‌دهد و می‌خواهد که با کریمی‌قدوسی حرف بزنیم، چرا که ایده اصلی طرح از او بوده و او به حکم مطرح در این متن تقاضا آگاه است.

مخالفت صریح علی لاریجانی با ممنوع‌الخروجی خاتمی
پس از نام کریمی‌قدوسی نام علی کاییدی، نصرالله پژمان‌فر، اسماعیل کوثری، حسینی، فاطمه آلیا، سیدمهدی موسوی‌نژاد، روح‌‏الله حسینیان و مهرداد بذرپاش ردیف شده است. تقاضای عجیب نمایندگان در حالی از تریبون صحن علنی قرائت می‌شود که پیش از این علی لاریجانی، رییس مجلس گفته بود ممنوع‌الخروجی خاتمی، از عادت‌های بد احمدی‌نژاد بود. او البته تاکید کرده بود که مساله ممنوع‌الخروجی خاتمی «به آسانی قابل حل است.»

محمود احمدی‌نژاد اما در واکنش به اظهارات لاریجانی به شیوه همیشگی‌اش پاسخ داده و گفته بود: «ممنوع‌الخروجی؟ احمدی‌نژاد؟ این موضوع قضایی است، چه ربطی به ما دارد؟ من حتی اگر این اختیار را داشتم هرگز این کار را نمی‌کردم.»

تلاش 150 نماینده برای ممنوع‌الخروج‌کردن خاتمی
البته خود احمدی‌نژاد هم از ماجرای ممنوع‌الخروج‌شدن خاتمی تبری جست و تاکید داشت که ممنوع‌الخروجی خاتمی ربطی به او ندارد و حکم قضایی در کار است. همین حاشیه‌ها بعدتر کار دست رییس‌جمهوری اصلاحات داد و او را از سفر به ژاپن بازداشت. خاتمی بنا بود برای شرکت در اجلاس سالانه شورای تعامل در زمینه خلع‌سلاح هسته‌ای عازم هیروشیمای ژاپن شود که برخی نهادهای خاص او را از سفر بازداشتند. کمی بعدتر خاتمی خود را آماده سفر به آفریقای‌جنوبی برای حضور در مراسم خاکسپاری ماندلا کرده بود که این سفر هم انجام نشد.

«مساله کوچک و بی‌اهمیتی است»؛ این جمله تنها واکنش سیدمحمد خاتمی درباره ممنوع‌الخروج‌بودنش است.

البته «حمید رسایی» نماینده تهران به خبرگزاری فارس گفته بود که برخی چهره‌های سیاسی از جمله سیدمحمد خاتمی پس از شکایت 150 نماینده مجلس از او، ممنوع‌الخروج شده‌.

گاهی از آنچه در مجلس می‌گذرد خجل می‌شوم
تلاش‌ها برای مخدوش‌کردن چهره خاتمی، رییس‌جمهوری اسبق جمهوری اسلامی ادامه دارد. چنانچه همین چند وقت پیش، مجری برنامه «شناسنامه» مدام در تلاش بود تا حاضران را به مسیری هدایت کند تا درباره خاتمی سخنان منفی بگویند. اما تلاش‌ها نتیجه عکس داد.

محسن اسماعیلی عضو شورای نگهبان، خاتمی را «شخصیتی نجیب و فرهیخته» توصیف کرد و «مرضیه حبیب‌چی» هم او را انسانی فرهنگی دانست. حتی حسین مظفر، نماینده اصولگرای مجلس نیز ابایی از آن ندارد که بگوید «برای شخص آقای خاتمی احترام زیادی قایلم، انسان مودب و فرهیخته‌ای است.»

بنابراین تلاش‌های جسته‌وگریخته معدودی از پایداری‌ها راه به جایی نبرده است.

هادی شوشتری نماینده مجلس می‌گوید: «کشور در وضعیت خاصی قرار دارد و مردم در انتظار تصمیم‌های جدی از سوی مجلسند، نه اینکه یک روز بخواهیم با وضع قوانین تنبیهی در زمینه واکتوزمی برای امور شخصی مردم مانع ایجاد کنیم و روز دیگر برای رییس‌جمهوری سابق محدودیت بخواهیم. من به‌عنوان یک نماینده گاهی از آنچه در بهارستان می‌گذرد خجل می‌شوم. انتظار از مجلس بیش از اینهاست و ما گاهی درگیر حاشیه‌ایم تا متن.»

باوجود تلاش برخی در بهارستان برای ممنوع‌التصویرکردن سیدمحمد خاتمی، او کماکان چهره محبوب بسیاری از سیاستمداران، هنرمندان و دانشجویان است؛ حتی آنها که در دوره‌ای منتقدش بودند. او ورای ‌های‌وهوی بهارستان در ساختمان یاسر، محل کار و دیدارهایش نشسته و مشغول زندگی است. چشم‌انداز حیاط ساختمان به سمت سبزه‌زار کوچکی است و منظره کوه‌ها از ابتدای ورودی‌اش پیداست.

در ادامه گفتگوی شرق با طراح اصلی تذکر به وزیر دادگستری برای اعمال محدودیت برای سیدمحمد خاتمی را می خوانید:


کریمی‌قدوسی:
خاتمی باید توبه می‌کرد

نقد عمده کریمی‌قدوسی این است که چرا وزرا و استانداران باید به دیدار خاتمی بروند و این کار را خلاف قانون و به‌مثابه عبور از خط قرمز می‌داند.

 طرح نمایندگان کمی عجیب بود، آقای بذرپاش هم گفتند ایده از شما بوده، دلیلتان برای تاکید بر این مساله چه بود؟
تاکیدی نداریم، ماجرا واقعیتی است که وجود دارد و باید دیده شود، پس از حوادث 88 حکم ممنوع‌التصویری، ممنوع‌الخروجی و ممنوع‌البیان‌شدن خاتمی به شورایعالی امنیت‌ملی ابلاغ شد، مثل حکم حصر خانگی موسوی و کروبی که پیش‌تر به همان شورا ابلاغ شده بود. اما به‌تازگی خود آقای خاتمی گفته‌اند که آمدوشد به دفترشان زیاد است و گویی محدودیت‌های پیشین از بین رفته، این تذکری است بر اینکه اصلا حافظه تاریخی ما کارهای ایشان را فراموش نکرده است.

 البته شخص آقای خاتمی از ابعاد اخلاقی همیشه مورد وثوق نیروهای سیاسی و حتی اصولگرایان بوده، دلیل اصرار شما برای منع تصویر و بیان ایشان چیست؟
آقای خاتمی باید بعد از آن حوادث یا توبه می‌کرد یا اینکه به‌موقع واکنش نشان می‌داد که هیچ‌کدام از اینها را انجام نداد.

 اما «سیدمحمد خاتمی» هم در جامعه و هم میان مردم طرفداران زیادی دارد. فکر نمی‌کنید باید به رای و باور عمومی مردم به خاتمی احترام گذاشت؟
حالا اینکه در جامعه 70میلیونی صدنفر هم طرفدار ایشان باشند که ایرادی ندارد، به‌هرحال ایشان حتما در میان هم‌حزبی‌ها و خانواده و فامیل طرفدارانی دارند اما این ملاک عمل نیست. قوانین اسلامی و امنیت نظام چیزی نیست که ما بخواهیم به این سادگی از کنار آن عبور کنیم. خاتمی به باور ما یکی از چهارنفر از سران فتنه است.

 یعنی حکم شورایعالی امنیت کماکان مورد تاکید مسوولان است؟
بله، چیزی تغییر نکرده، در آن زمان عناصر کلیدی نظام و برخی در ساختار اطلاعات مستنداتی را به شورایعالی امنیت ملی فرستاده بودند، البته مصداق اصلی آن همین گزارش 700 صفحه‌ای کمیسیون اصل 90 است که به‌کرات اسنادی از آقای خاتمی در آن ذکر شده است.

  آقای قدوسی، بسیاری معتقدند سیدمحمد خاتمی از سرمایه‌های اجتماعی نظام است و تاکید شما و برخی دیگر از دوستان برای منع تصویر و بیان ایشان واقعا با چه هدفی دنبال می‌شود؟
برای ما هم سخت است فردی که هشت‌سال رییس‌جمهوری یک کشور بوده، حالا چنین سرنوشتی بیابد، ما که بیگانه نیستیم که از این اتفاق خوشحال شویم. همه بچه این کشوریم اما رعایت قانون «پاشنه‌آشیل» ماست. برای ما هم راحت نیست چنین شخصیت‌هایی را از دست بدهیم.

  با این وجود شما همچنان بر این تذکر و خواسته پافشاری می‌کنید؟
بله خواسته ما از مدعی‌العموم این بوده که حکم را اجرایی کند، چرا باید استانداران به دیدار خاتمی بروند؛ چرا باید وزرا بروند و خاتمی را ببینند. اینها خلاف قانون است و عبور از خط قرمزها.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۴/۱۶
اندیشه آزاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی